Borduurwerk

Nadat je weken, soms maanden of zelfs jaren, aan een borduurwerk gewerkt hebt, wil je het gemaakte borduurwerk ook goed en vooral recht op het stramien laten inlijsten. Blanche Art Productions is gespecialiseerd in borduurwerken inlijsten.

Borduurwerken worden in ons eigen lijsten atelier op een zuurvrije ondergrond gespannen, waardoor er geen gele of bruine verzuringsvlekken ontstaan. Uw borduurwerk blijft daardoor jarenlang mooi.

HOE GAAN WIJ TE WERK ?

  • Het borduurwerk wordt op een zuurvrij karton gespannen en zuurvrij ingelijst
  • Uw borduurwerk is gemakkelijk uit de lijst- en van het karton te halen
  • Netjes op het stramien gespannen
  • Uw borduurwerk kan eventueel met een passe-partout ingelijst worden
  • Goed advies voor de juiste lijst- en glas keuze, zodat uw borduurwerk het mooiste uitkomt.

            

BORDUURWERK WASSEN

Voordat we het borduurwerk inlijsten is het belangrijk dat deze eerst goed gewassen is. Tijdens het borduren komt er namelijk altijd wat transpiratie zuren vanaf uw handen op het borduurwerk terecht. Dit kan op termijn voor lelijke plekken zorgen. Tijdens het borduren is dit ook nog eens te verminderen door het borduurwerk op te rollen zodat u de achterzijde in de hand heeft. Op die manier komt de transpiratie van uw handen niet aan de voorzijde van het borduursel terecht.

Bovendien bevat handwerkstorf stijfsel op basis van aardappelmeel. Deze stof is toegevoegd om de stof stevig te houden tijdens het borduren. Indien het borduurwerk niet gewassen wordt kan dit aardappelmeel op den duur aanslag veroorzaken op het glas van de inlijsting.

AANLEVEREN

  • Om een borduurwerk goed te kunnen opspannen en inlijsten, hebt u minimaal 4 cm overlap nodig aan alle zijden.
  • Knip te lange draden weg of stop ze achter het borduursel. Vooral als donkere draden niet worden weggehaald blijven deze zichtbaar na het opspannen op een lichte achtergrond. Dit kan storend zijn, vooral als het borduurwerk erg transparant is.

PROFESSIONEEL INLIJSTEN

Laat voor de beste kwaliteit en langdurig plezier uw borduurwerk door onze ervaren specialisten inlijsten. Neem contact met ons op of kom langs in onze winkel in Hellevoetsluis !